Pirmajame šių metų „Kiemų“ renginyje virtuvės šefas Alfas Ivanauskas ir gastronomijos kultūros tyrinėtojas prof. Rimvydas Laužikas diskutavo kuo skiriasi ir kuo panašūs lietuvių liaudies ir šiuolaikiniai patiekalai; ar tikrai gaminti gali visi ir kaip gaminti paprastai, greitai ir sveikai? Pašnekovai nepamiršo ir kulinarinio Šiaulių krašto paveldo.

Youtube stop kadras

Kiti „Kiemų“ renginiai:

  • Rugpjūčio 29 d. 18 val. Vilniaus g. 54, Šiauliai. Pokalbis „Koks lietuvis be sodelio?“ su TV laidos „Svajonių sodai“ vedėju dr. Algirdu Amšiejumi ir VUŠA botanikos sodo direktoriumi dr. Martynu Kazlausku.
  • Rugsėjo 5 d. 18 val. Kuršėnuose, Lauryno Ivinskio gatvės 9 daugiabučio namo kieme vyks pokalbis-koncertas „Naujas liaudiško instrumento skrabalų skambesys“ su skrabalų virtuozu „Skrabalmanu“ Karoliu Šileika, kurį kalbins „Kitavos“ lyderė Rasa Stoškuvienė. Daugiau informacijos

www.savb.lt

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Festivalio partneriai ir rėmėjai: Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko viešoji biblioteka, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centras, Šiaulių technologijų mokymo centras, Šiaulių turizmo informacijos centras, Lietuvių gestų kalbos vertimo centro Šiaulių teritorinis skyrius, Šiaulių televizija, „Etaplius.lt“, „Saulės radijas“, Lietuvos regionų naujienų portalas „Miesto naujienos“, „Busturas“, „Owexx“, „Akropolis Šiauliai“, „Gorila reklama“, „Garsas LT“, „Desertų dirbtuvės“, „Magnolija“, „Balderas“, Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras, „IQ akademija“.

 

Daugiau naujienų rasite portale Miesto naujienos.



Source link

By admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *